Mam problem a mianowicie:
gdy ma się swoje terytorium na minimapce zaznaczone jest moim kolorem, ja coś zrobiłem i nie jest zaznaczone kolorem a bez tego trudniej się gra
Mam problem odnosnie z gra EE2. Otoż po malej przerwie od gier strategicznych chcialem ponownie zainstalowac EE2. Wszystko ladnie poszlo, wlaczam gre, a ty co chwile sie minimalizuje:/ wiecie moze w czym problem? Kiedys wszystko ladnie dzialalo bez problemow. (teraz inne gry normalnie chodza)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 1533 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 6:44 pm
1) Przeskanuj komputer w poszukiwaniu wirusa.
2) Grę masz z tego samego źródła? Tzn. tą samą kopię gry instalowałeś kiedyś?
3) Zaktualizuj sterowniki graficzne.
4) XP z service packiem 2 czy z service packiem 3?
5) Sprawdź czy gra się minimalizuje sama. Może sytuacja wygląda tak, że jakiś program się "upomina o uwagę" i wywołuje sam Siebie.
_________________ "Si vis pacem, para bellum!"
"If you want peace, prepere for war!"
"Jeśli chcesz pokoju, szykuj się do wojny..."
1) komputer przeskanowalem i nie wykrylo ani jednego wira
2)gre mam orginalna ta sama co kiedys instalowalem
3)zaraz to zrobie:)
4)XP s service packiem 3
5)chyba raczej sama sie minimalizuje:/
//edit
sterowniki sciagniete i zainstalowane i dalej to samo:/
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 1533 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 7:33 pm
Więc zostają następujące wyjścia:
1) Jak masz dostęp do komputera z SP2 to sprawdź grę na nim - SP3 wprowadziło wiele, ale niekoniecznie wiele dobrego, przez SP3 XP stał się pod względem kompatybilności bliższy Viście.
2) Nie chyba - sprawdź to bo może to być wina innego programu niekoniecznie Twojej gry.
BTW - na pewno zassałeś najnowsze i oryginalne sterowniki ze strony nvidii? W między czasie nie dokonywałeś żadnych modernizacji komputera?
No i jeszcze jedno ważne pytanko, które przyszło mi na myśl - spróbuj Sobie przypomnieć czy poprzednim razem nie grałeś na XP Home Edition
_________________ "Si vis pacem, para bellum!"
"If you want peace, prepere for war!"
"Jeśli chcesz pokoju, szykuj się do wojny..."
1) niestety do dyspozycji mam tylko XP professional s3 lub Vista Home Basic
2)jak mozna to sprawdzic?;/
3)tak zainstalowalem najnowsze sterowniki
4)o tego nie wiem, ale raczej nie zmienialem, przez ten czas robilem tylko formatyi zwiekszylem troche ram i zmienilem dysk twardy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum