Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 1523 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 8:20 am
W Gothicu każdy nauczyciel może cię szkolić do pewnego stopnia: naprzykład ktoś może cię wyszkolić w walce miczem tylko do określonej ilośći % - tak jest i w tym przypadku, musisz poszukać innego nauczyciela.
_________________ "Si vis pacem, para bellum!"
"If you want peace, prepere for war!"
"Jeśli chcesz pokoju, szykuj się do wojny..."
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 12:15 pm
Tak, ale on może szkolić tylko do określonego momentu - w tym przypadku kowal może ci zwiększyć siłę co po najwyżej do 30 bo jego siła wynosi 30, a jak kowal będzie miał siłę 50 (inny kowal rzecz jasna) to bedzie mógł podnieść siłę do 50 itd.
Tak samo jest w przypadku broni.
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 8:55 am
Ja właśnie dzięki tobie ponownie zainstalowałem gothica 1 - jak wspomniałeś o tym w zamawianych tekstach to z ciekawości sprawdziłem co to jest i zaisnatlowałem szczególnie jak przeczytałem co to daje - genialny mod z prawdziwego zdarzenia w tym momencie jestem gdzieś przed połową.
Mam pytanie : gdzie moge znalezc/kupic magiczny miecz ktory moge poblgoslawic do ten Harada mnie nie satysfakcjonuje uzywam miecza ktory zadaje 75 obrazen i jeszcze musze dac za niego 2,5 k sztuk zlota i drugie 5k za blogoslawienstwo .
witam korzystam z poradnika.. tylko jakiegos buga zlapałem.. Lord w Koszarach nie chce dac mi questa dot. gildi zlodzieji.. zawitalem juz w podziemiach u cassie.. ale nie przystapilem.. chcialem ja sprzedać u Lorda ale jak ide do niego to on nic ... reszte questow juz wypelnilem.. z zielskiem.. i dilerem.. u Lombarta tez bylem.. ziomka za sklepem rybnym tez zabilem...
Mam pytanko gdzie w gothicu 2 jest ten człowiek u kturego moge zwiększać sił jestem strażnikiem a nie mogę zwiększyć siły pomuszczie powiedzcie przynajmiej przy jaki miejscu jest pls
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2006 Posty: 192 Skąd: Myszków
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 5:31 pm
waldi237, jesli jestes straznikiem na 5poziomie doswiadczenia to sile mozesz zwiekszac kolo Peka jest kowal nie pamietam imienia ale on na pewno cie nauczy
_________________ Zamiast karabinu mamy teksty umieszczone w głowie...Asterix(Historie z życia wzięte)
Jeżeli jesteś strażnikiem to powinieneś mieć dostęp do Mortisa, w koszarach w dolnym mieście. W Górniczej dolinie jest paru nauczycieli w Zamku, a w Ratuszu w Khorinis jest Ingmar ale on uczy chyba tylko paladynów. To tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum