Myślę, że klasyczne RPG to przede wszystkim powinny być gry fabularne, to na nich powstała popularność tego gatunku.
Rozumiem, że dział artykuły będzie traktować o komputerowych grach RPG?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Maj 2004 Posty: 255 Skąd: Włocławek
Wysłany: Wto Sie 30, 2005 7:26 pm Re: Serwis o grach RPG - jakie dzialy?
Czołem!
MAO napisał/a:
Witajcie!
2 - Artykuly
Co w tym dziale wg was mozna by zamieszczac?
MAO
Wydaje mi się, że arty w takim stylu, jak w Publicystyce Gamblerowej, tyle, że na temat gier RPG. Jakieś własne przemyślenia na temat rozwoju tych gier, swoich przygód z nimi, jakieś własne opowiadania w stylu fabuły RPG. Wolne tematy, ale w ramach gatunku growego. Można też pójść dalej i jakieś recenzje książek czy komiksów fantasy albo filmów...
_________________ Rock progresywny - ambitna muzyka dla wrażliwych ludzi
Recenzje książek, opowiadania itp. jak najbardziej powinny sięznaleźć, tyle, że nie ograniczałbym się do samego fantasy. Istnieją wszak systemy future fantasy (np. Star Wars) jak i science-fiction, czy też cyber punkowe, a taki np. Zew Cthulhu już sam nie wiem do czego zaliczyć
I planszowe i podręcznikowe i karciane i paragrafowe
Oczywiście z naciskiem na strategię (na przykład Magic: the Gathering, albo postać z Mechwarriora na planszy Battletecha).
W artykułach oczywiście strategia - jak wyliczyć straty obu stron w bitwach, albo bojowe zastosowanie magów w bitwie. Sam myślałem, żeby napisać coś o taktyce goblinów
A, no i polecane komiksy online na temat gier RPG. Kilka czytam regularnie
Mógłby być dział "Galeria" ale nie zwykłę screeny z gier tyko Artystów Fantasy którzy by przesyłali sowje prace, prace mzona by było oceniac w jakiejsc skali, mogły by być też "poradniki" doswiadczonych graczy którzy by pomogli swoimi artykułąmi zacząc grać Laikom w niektóre z gier. Duzo jest mozliwosci... tylko trzeba miec czas:P
Pozdro.
Można by założyć małe kąciki do najbardziej znanych gier.Gracze by sobie pisali tam posty o konkretnej grze.Były by tam jakieś porady i inne wskazówki graczy dla graczy.Jak na razie są dzieły z grami RPG ale mnie by chodziło o to żeby pisać w dziele RPG/MORROWIND i tam wszystko a nie rozwalone na całe forum ''Mam problem z...''.Zamiesciło by sie do dziełu RPG takie kaciki tematyczne o grach RPG takich jak:Morrowind,Diablo,Gothic,Arena i inne.To tyle jeżeli chodzi o dział ''Klasyczne RPG'', natomiast w ''Artykuły'' gracze mogli by podawać informacje, załączniki, screeny itp. o grach nietylko tych nowych ale i starszych i zapomnianych ale wciąż grywalnych.
Tak ja również zgadzam sie z moim poprzednikiem.Można podzielić to na konkretne działy z:
np
Najlepsze gry RPG
xxx
eee
zzz
aaa
Klasyka gier
aaa
sss
ddd
Pomoc,porady,wskazówki
,
Nowości
,
Ciekawostki związane z grami
,
To takie główne tematy a każdy z nich można rozwinąć na części drobne.
_________________ Mrok ,ty i ja ssssssssssssss cisza i tylko JA
Gloria i znów zwycięstwo!!!!
Zamiesciło by sie do dziełu RPG takie kaciki tematyczne o grach RPG takich jak:Morrowind,Diablo,Gothic,Arena i inne
Co do tego cytatu na górze. Gdyby zamieściło się Gre Diablo jako rodzaj RPG powstało by wiele konfliktów, od miłosników tej gry. Sam uwielbiam w nią grać dlatego pisze żenie odpowiednie było by zamieszczenie takiego tytuło ponieważ jest to H&S a nie cRPG tym bardziej RPG. Zgadam sie ma elemęty cRPG ale nie jest to gra RPG. Do reszty Gier Zgadzm sie w 100% jest to cRPG. A co do załozenia tego działu na dyskusje(forum) bezpośrednio na stronie to jednak od tego jest Forum moim zdaniem dobże rozłożone.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum